Makronková víla

Ach ano podlehla jsem! Těm sladkým pokušením a kdykoli jdu okolo cukrárny musím ji mít. Rozplývají se na jazyku jako to nejjemnější pečivo, které jste kdy jedli. Ochutnali jste? Podlehli jste? Stejně jako já.. ano dá se odolat, ale je to vážně těžké…3

Patří mezi nejznámější Francouzské pochoutky, které si svou strukturou a chutí podmanily svět. Původem ale nepocházejí z Francie, ale z Itálie. Tyto křupavé pusinky podobné českým laskonkám mají být na povrchu křupavé a uvnitř vláčné s krémem uvnitř a barvou, která většinou určuje chuť tohoto cukroví má jít do kontrastu.

pexels-photo-196651-large

Připravit je není jednoduché a rozhodně vás to bude stát trochu dřiny, ale jistě to zvládnete. Tady je recept na ty pravé makronky

Budete potřebovat:

90 g vaječných bílků,

25 g krupicového cukru,

200 g moučkového cukru,

110 g drcených mandlí,

potravinářské barvivo,

60 g mascarpone,

3 lžíce marmelády

 

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 140 stupňů. Bílky s krupicovým cukrem ušleháme do tuha. V připravené míse smícháme moučkový cukr s mletými mandlemi a jemně přimícháme do bílků. Poté přidáme do vzniklé směsi potravinářské barvivo dle vlastní fantazie. Směs by měla být dostatečně tuhá a držet svůj tvar.
  • Připravenou směsí naplníme zdobicí sáček a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme makronky – můžeme použít i šablonu pro stejnou velikost. Cukroví necháme péct asi 20 minut, poté jej vytáhneme z trouby a necháme řádně vychladnout cca hodinu, aby „zaschly“ a naskočily.

Náplň:

  • V další menší míse smícháme mascarpone s vybranou marmeládou a krémem slepujeme již vychladlé makronky. Pokud máme vše hotové, dáme cukroví buď do lednice, nebo na jiné chladné a temné místo na dva dny, aby se chutě propojily.

Tipy a triky: Když rozemelete mandle na úplný prášek a ještě je prosejete přes síto bude směs jemnější. Je lepší použít nejméně dva dny staré bílky a před použitím je nechte ohřát na pokojovou teplotu směs se tak lépe spojí.

 

Za dva dny si nechte chutnat své cukrářské umění. Není žádná škoda, když se na poprvé nepovedou, opakování je přeci matka moudrosti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *